Възпитаник на ПДТГ успешно завърши образователната програма „Небанковият финансов сектор в България” на Комисията за финансов надзор

За поредна година възпитаник на Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ - Свищов Момчил Йорданов Йорданов от ХІ-а клас, специалност „Икономическа информатика“, завърши успешно образователната програма  „Небанковият финансов сектор в България”. В периода от 3 до 7 юли 2017 г. 20 ученици и трима преподаватели от професионални гимназии в България бяха обучавани по специално разработена програма от теоретична част и практически занимания, организирана от Комисията за финансов надзор, фондация „Атанас Буров” и Министерството на образованието и науката. Участниците в ХV-то издание на образователната програма   дадоха висока оценка за проведеното обучение и изразиха най-добри впечатления от практическата част със срещи с бизнеса. Някои от тях дори промениха плановете си за бъдещето си образование.

На официална церемония в гр. Банкя всички участници получиха удостоверения за успешно завършване на образователната програма „Небанковият финансов сектор в България”.  

От обучението Момчил споделя като най-голяма полза това, че е научил как на практика се случва търговията на Българската фондова борса, видял я е на живо, посетил е Централния депозитар и др. интересни места, свързани с небанковия финансов сектор. Особено важен за него е и фактът, че веднага след придобиването на нови знания  ги е защитавал под формата на упражнения, в които са анализирани  реални резултати. Бъдещият икономист-информатик споделя удовлетвореността си от участието, придобитите знания, чудесно прекараното време с нови приятели и множеството открити възможности за бъдещо кариерно развитие.