УЧЕНИЧКА ОТ ПДТГ ГРАБНА ЕДИНСТВЕНАТА ЗА ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА

Пореден повод за гордост на учители и ученици от Професионална държавна търговска гимназия „Димитър Хадживасилев“ – Свищов донесе дипломиралата се през учебната 2016/17 учебна година СИМОНА ИЛИЕВА АВРАМОВА. Нейните труд, амбиции и всеотдайност бяха оценени високо и тя стана носител на ЕДИНСТВЕНАТА за област Велико Търново НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА. Престижният документ се връчва на дванайсетокласници, завършващи средно образование с ПЪЛНО ОТЛИЧИЕ, ВКЛЮЧИТЕЛНО УСПЕХА ОТ ДЪРЖАВНИТЕ ЗРЕЛОСТНИ ИЗПИТИ, които са доказали в годините своите високи способности в различни направления. За тази учебна година само 28 зрелостници от цялата страна получават престижния документ.

Симона е носител на множество високи отличия от национални и общински литературни конкурси, състезания по счетоводство, информатика, по компютърни мрежи, екология и други. Като член на компютърния клуб в училище, притежава редица сертификати от Майкрософт, получени след полагане на изпити. Два пъти е удостоявана със званието „Ученик на годината“ за община Свищов. Като активен член на клуба по дебати към гимназията тя изгради умения за активно защитаване на своята гражданска позиция както на български, така и на английски език. Самата Симона споделя, че е избрала ПДТГ за свое училище не само заради авторитета, изграден в годините, а и заради възможността освен стабилна общообразователна подготовка да получи и знания в областта на икономиката, нужни на всеки интелигентен млад човек, за да се реализира адекватно на пазара на труда. Още тогава Симона избира лекарската професия за свое призвание, но развива умения в различни направления, защото, според нея, трябва да е добър лекар, но е хубаво също да знае, че „никой няма да може да я лъже счетоводно, а ако има проблем с компютъра или интернета, ще се справи спокойно сама, без да е зависима от други, тъй като има нужните знания и умения“.

            Това, че Симона ще е добра в бъдещата си професия на медик е факт, в който никой не се съмнява, особено след получените резултати на кандидат-студентските изпити – ПЪЛНО ОТЛИЧИЕ по биология и Отличен 5.88 по химия.

            На 29.08.2017г. в Регионално управление на образованието – В. Търново се състоя тържествената церемония по връчването на НАЦИОНАЛНАТА ДИПЛОМА на Симона Аврамова. На събитието присъстваха г-жа Розалия Личева – началник РУО, която връчи официалния документ, г-жа Анелия Димитрова – зам. кмет на община Свищов, г-жа Румяна Кузева – началник отдел „Образование“ в община Свищов, г-жа Румяна Иванова – директор на ПДТГ“Д. Хадживасилев“, г-н Асен Боянов -  председател на Обществения съвет при ПДТГ, учители, служители на РУО, близки и роднини на Симона, репортери. Г-жа Димитрова връчи на г-ца Аврамова ваучер на стойност 200 лв. и поздравителен адрес от името на кмета на община Свищов – г-н Генчо Генчев. Фондация “Димитър Хадживасилев” дари ваучер за 100 лв. на момичето, г-н А. Боянов й направи личен подарък.

С благодарност към Симона Аврамова, че помогна за поредното утвърждаване на авторитета на училището, което обича – Търговската гимназия в Свищов, колегията на ПДТГ искрено й желае успех в бъдещата реализация и с интерес ще следи нейната кариера!

Още снимки