Участие на Търговската гимназия в НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ по професии в категориите: „Най-добър млад аниматор“ и „Най-добър млад хотелиер“

В периода 13 - 15. 04.2022 г. в хотел „International Hotel Casino & Tower Suites“, к.к. „Златни пясъци“, се проведе НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ по професии в категориите: „Най-добър млад аниматор“ и „Най-добър млад хотелиер“. Организатор на събитието бе Министерството на образованието и науката – дирекция „Образователни програми и образователно съдържание” и отдел „Професионално образование и обучение”. Партньори на състезанието: Асоциацията на училищата по хотелиерство и ресторантьорство в България, Асоциацията на аниматорите в България и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Състезаваха се ученици от 40 професионални гимназии от цяла България, паралелки  от ХІ и ХІІ клас, обучаващи се по професии от професионалните направления „Хотелиерство, ресторантьорство и кетъринг” и „Пътувания, туризъм и свободно време”.

Състезанието съвпадна с отбелязване на 20-та годишнина на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство (АУРХ) в България, която е и дългогодишен партньор на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА). Двете асоциации съвместно организират най-престижните състезания, спомагащи за развитието на младите кадри в туризма – Национално състезание по хотелиерство и по анимация. Конкурсите са основани с цел да се отдели допълнително внимание на някои важни за туристическия бранш професии, сред които хотелиерството и анимацията, и са допълнителен стимул за учениците да продължат кариерното си развитие в сектора на туризма.

Ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“  участваха и в двете категории и демонстрираха придобити и формирани в процеса на обучение знания, умения и любов към професията.

Отборът на аниматорите – Никол Янкова, Йоана Игнатова, Ирена Якимова, Ева Миланова и Мартин Славев – ученици от ХІ клас, представи пред пълна зала и компетентно жури интересна дневна спортна анимация в първата си част, а във втората -  вечерна анимация, като елементи от нея бяха на чужд език. Те внесоха страхотно настроение в залата и заредиха публиката с много положителни емоции. Успешното им представяне бе постигнато с много тренировки, ентусиазъм, желание и постоянство.

В надпреварата участваха 14 професионални гимназии от цялата страна.

В категория „Най-добър млад хотелиер“ – Назар Арифова – ученичка от ХІ клас, специалност „Организация на туризма и свободното време“, показа прецизност на изпълнението на заданията, знания и умения за конкретна работна ситуация, умения за презентиране на чужд език, външен вид, чаровно излъчване и спокойствие. Състезанието се проведе в две части. В първа част Назар показа знания и умения за  посрещане на госта/туриста на рецепция, предлагане на допълнителни услуги, съобразно изтегления вариант за вида на хотела /СПА, уелнес, бизнес хотел/. Във втората част презентира разрешаване на казус/ситуация, която може да възникне в хотела. Жури в тази категория бяха г-жа Димитрина Иванова, г-жа Николета Христова и г-жа Ива Пенева – мениджъри на хотели. В състезанието участие взеха 26 ученици от Република България. 

Ръководител на отборите и в двете категории бе г-жа Аделина Замфирова.

Изказваме сърдечната си благодарност за съдействието, любовта, всеотдайния труд и отделеното време, за сценария и хореографията на  худ. р-л Дария Първанова, г-ца Габриела Роденова и г-ца  Петя Петрова при ПБНЧ "Еленка и Кирил Д. Аврамова - 1856"!  

Благодарности и за нашите възпитаници, че повярваха в своите възможности и приеха с ентусиазъм предизвикателството да участват в състезанията по професии в областта на туризма, 2022!

Гордеем се с Вас! Продължаваме смело и уверено напред!

 

Снимки  ТУК