Мобилности по проект "Заедно за по-високо качество в професионалното образование чрез европейски опит

На 19 март стартираха планираните мобилности на ученици от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ по проект "Заедно за по-високо качество в професионалното образование чрез европейски опит“, програма „Еразъм+”, Ключова дейност 1: „Образователна мобилност за граждани", Сектор "Професионално образование и обучение". В продължение на две седмици нашите ученици ще надграждат знаия, умения и компетентности в Берлин, Германия и Римини, Италия.

В красивия Берлин ще стажува групата от професия „Системен програмист“, с ръководител г-жа Лилия Георгиева – учител по професионална подготовка. Младите хора ще имат възможност да се докоснат до новостите в IT-сектора, ще се запознаят с немските стандарти за качество в компютърните технологии, планирани са и посещения в компании от бранша. Освен богата професионална програма за групата са предвидени културни визити. Учениците ще посетят Computerspielmuseum, Museum for Communication Berlin (Museum für Kommunikation Berlin), ще разгледат емлебатични за Берлин и страната сгради и места.

В Адриатическата Ривиера на Италия, курорта Римини, ще стажуват единадесетокласниците от професия „Спедитор-логистик“, с ръководител г-н Альоша Кушлов – главен учител. Бъдещите специалисти в областта на спедицията ще стажуват в в реална работна среда в приемащите компании FORTECH S R L, CARVI BIO S.R.L UNIPERSONALE, TREVI S.P.A. R.L. Aguti Egidio. Във всяка от приемащите компании учениците ще имат наставник, който в края на двуседмичната мобилност ще постави оценки на стажантите. За групата са предвидени и културни визити. В почивните дни учениците ще разгледат забележителностите на малката република Сан Марино, а в свободното си време ще се наслаждават на красивия курортен град Римини.

Пожелаваме и на двете групи успешни мобилности и много незабравими емоции в красивите градове-домакини!