Ден на безопасен интернет

6 февруари - Ден на безопасен интернет за 2024 година, под надслов “Together for a better internet” (Заедно за по-добър интернет). ПДТГ "Димитър Хадживасилев" - Свищов с две инициативи в деня на безопасния интернет.
    По случай Денят на безопасен Интернет - 6 февруари, се проведе съвместна инициатива с учениците от Основно училище "Христо Ботев" с. Алеково. Представени бяха кратки презентации, свързани с безопасността в Интернет. "Как да различим фалшивата новина, тормоз в чата, тормоз в игрите, Как да се предпазим от хакване на профила и как надеждно и безопасно да използваме Интернет" научиха малки и големи. За финал учениците отговаряха на въпроси, свързани с безопасното използване на Интернет пространството.
    Учениците от специалност "Елестронна търговия" и господин Борисов дискутираха как да използваме безопасно интернет. Обединиха се с призив към всички заинтересовани страни - родители, учители, ученици да се ангажират със създаването на по-безопасен, отговорен и приятелски интернет за всички.
    Рисковете и предизвикателствата, пред които са изправени децата и младежите в интернет са много.
    Нека заедно създаваме добър и безопасен интернет за всички!